×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans keizerspaar bezoekt rampgebied

  Japans keizerspaar bezoekt rampgebied

  De Japanse keizer en keizerin hebben donderdag een bezoek gebracht aan het vorige maand door aardbevingen getroffen gebied rond Kumamoto op het eiland Kyushu. Het keizerspaar had in opvangcentra in de dorpen Minamiaso en Mashiki gesprekken met mensen die door de zware bevingen dakloos zijn geworden.


  Kyushu kreeg medio april binnen 28 uur te maken met twee aardschokken. De eerste registreerde een kracht 6,5 en de tweede van 7,3. Door de aardbevingen verloren 49 mensen het leven en werden meer dan 4500 huizen en woningen vernield of onbewoonbaar. Meer dan 10.000 Japanners leven sindsdien in tijdelijke opvang, zoals sportzalen.

  Keizer Akihito en keizerin Michiko kregen bij aankomst in Kumamoto, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur eerst tekst en uitleg van gouverneur Ikuo Kabashima over de schade in het gebied. Daarna ging het gezelschap naar de twee zwaarst getroffen dorpen om met de evacués te praten.

  19 mei 2016 - 23:57