×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans keizerspaar bezoekt Okinawa

  Japans keizerspaar bezoekt Okinawa

  Het Japanse keizerspaar bezoekt eind maart de Japanse eilandengroep Okinawa. Dat heeft het Keizerlijke Hofagentschap vrijdag bevestigd. Keizer Akihito en keizerin Michiko wilden Okinawa graag nog een keer bezoeken voor het aftreden van de keizer op 30 april 2019.


  Het wordt het elfde bezoek aan de zuidelijke eilanden, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm is gevochten. Daarbij kwamen 200.000 mensen – Japanners en Amerikanen – om het leven. Okinawa bleef na de oorlog tot 1972 onder Amerikaans bestuur en telt ook nu nog grote Amerikaanse militaire bases.

  Het keizerlijk bezoek staat ook dit keer in het teken van het betuigen van eer aan de oorlogsslachtoffers. De visite begint dan ook bij het National War Dead Peace Mausoleum in Itoman. Op de tweede dag van hun reis gaan keizer en keizerin naar het eiland Yonaguni, waar ze nog nooit eerder zijn geweest en waar een stenen monument het meest westerlijke punt van Japan markeert.

  12 januari 2018 - 16:04