×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans keizerlijk paar viert diamanten jubileum

  Japan viert feest in Nationaal Theater

  Japans keizerlijk paar viert diamanten jubileum

  Het Japanse keizershuis staat woensdag stil bij een bijzondere mijlpaal. Het is precies zestig jaar geleden dat keizer Akihito en keizerin Michiko in het huwelijk traden.

  Het koppel vierde hun jubileum vorige maand al met een feestelijke lunch in Tokio met hun drie kinderen en hun partners. Ook een vijftigtal andere gasten waren uitgenodigd voor het samenzijn.

  Woensdag wordt het gevierd In het Nationaal Theater in Tokio. Stilgestaan wordt ook bij het dertigjarig regeringsjubileum. Akihito en Michiko zijn daar niet bij, wel premier Shinzo Abe en andere hoogwaardigheidsbekleders.

  In 1957 ontmoette de toenmalige kroonprins Akihito burgermeisje Michiko Shoda tijdens een tennistoernooi. Het leidde in april 1959 tot een huwelijk. Michiko trad als eerste burger toe tot de keizerlijke familie. Momenteel bereidt Akihito zich voor op zijn aftreden op 30 april. Kroonprins Naruhito neemt de dag erna het stokje over.

  10 april 2019 - 17:02