Bolivia Japan Diplomacy

Hoera! Zo viert prinses Mako haar 29e verjaardag

Vandaag viert de Japanse prinses Mako haar 29e verjaardag. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding heeft daarom een nieuwe video gedeeld van haar en haar jongere zus, prinses Kako. In de clip, die eerder deze maand is opgenomen in het Akasaka-paleis, is te zien hoe de zussen aan het wandelen zijn. Mako en Kako bewonderen de planten en bomen in de tuin.

De Japanse media kwam vanwege haar verjaardag weer met de vraag over wanneer haar uitgestelde huwelijk met Kei Komuro zal plaatsvinden. “Dat weten we niet op dit moment”, liet een woordvoerder van haar ouders, kroonprins Fumihito en kroonprinses Kiko, weten. “De pandemie heeft een significante impact en de situatie is weer veranderd sinds ze bekendmaakten het uit te stellen.”

Mako is al sinds 2017 verloofd en zou eigenlijk in 2018 trouwen. Dat werd uitgesteld naar dit jaar vanwege financiële problemen in Komuro’s familie. Hoewel Mako dus niet druk hoeft te zijn met het plannen van een bruiloft en zich moest afzonderen vanwege de coronacrisis, heeft ze de afgelopen maanden niet stilgezeten. De prinses volgde zo’n dertig online lezingen over de pandemie.

LEES OOK:

Zo steunt Mathilde de cultuursector

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.