Prinses Margriet En Pieter Van Vollenhoven Bij Herdenking Arnhem

Hoera! Pieter van Vollenhoven viert 82e verjaardag

Vandaag viert de man van prinses Margriet zijn 82e verjaardag. Tot 2013 viel die dag nog samen met Koninginnedag, maar nu heeft zijn verjaardag een wat rustiger karakter. Via Twitter bedankte hij zijn ‘vrienden en vriendinnen’.

‘‘Dierbare Twitter Vriendinnen en Vrienden,’’ schrijft hij. ‘‘Heel veel dank voor jullie hartelijke gelukwensen,dat heb ik oprecht zéér gewaardeerd. Het getal…? Denk aan de woorden van Toon Hermans. ‘Ik heb lak aan de kalender als je maar zeggen kunt: ik bèn d’r’ ’’.

Pieter ging naar de lagere school op De Rotterdamsche Schoolvereniging, waarna hij naar het Montessorilyceum in Rotterdam ging. Op die school behaalde hij in 1959 zijn Gymnasium-B-diploma. Na de middelbare school studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden waarin hij in 1965 zijn doctoraalexamen Nederlands recht behaalde.

Prinses Margriet ontmoette hij tijdens zijn studie. Op 10 maart 1965 werd hun verloving bekend gemaakt en op 10 januari 1967 trouwden zij in Den Haag. Hierna gingen ze in de rechtervleugel van Paleis Het Loo in Apeldoorn gingen wonen. In 1975 verhuisde het gezin naar Huis Het Loo. Samen kregen ze vier zonen: Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975). Inmiddels hebben ze elf kleinkinderen.

Tijdens zijn dienstplicht werkte Pieter in 1966 bij de Juridische Afdeling Staf Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten in Den Haag. Op vliegbasis Gilze-Rijen volgde hij in 1967 de Vliegeropleiding Klein Militair Brevet en een jaar later werd hij benoemd tot Reserveofficier vlieger bij het 300 squadron op vliegbasis Deelen. Naast reservekolonel van de Koninklijke Luchtmacht is Pieter adjudant in buitengewone dienst.

LEES OOK:

Maria Teresa over koninklijk leven: ‘‘Het gaat niet altijd over rozen’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.