Germany Princess Caroline

Heftig: ‘Schandaalprins’ wordt door politie naar psychiater gebracht

In het noorden van Oostenrijk is de Duitse prins Ernst August von Hannover door politieagenten uit zijn landhuis gehaald en voor een onderzoek naar een psychiater gebracht. De Oostenrijkse media bericht dat de politie en de prins tegenstrijdige lezingen geven over de gebeurtenissen in de nacht van woensdag op donderdag.

Het 66-jarige hoofd van de adellijke familie Von Hannover en achterkleinkind van de laatste Duitse keizer belde het alarmnummer. Volgens de politie zei Von Hannover dat hij in een greppel lag en met de dood werd bedreigd. De politie ging snel naar de opgegeven plek maar vond Von Hannover niet. Agenten troffen hem vervolgens in zijn landhuis aan.

Daar zou hij de agenten hebben bedreigd met een groot mes en hebben geslagen. Volgens de politie slaagden de agenten erin hem te ontwapenen, waarna ze hem “voor zijn eigen veiligheid” naar een psychiatrische kliniek brachten. Hij heeft die kliniek inmiddels weer verlaten. Justitie in Oostenrijk overweegt de prins te vervolgen onder meer vanwege mishandeling van een van de agenten.

Volgens de prins klopt het hele verhaal niet en belde hij het alarmnummer omdat hij zich erg slecht voelde door zijn suikerziekte. In zijn verklaring zegt hij dat de agenten die aan de deur kwamen aangeschoten leken, en dat zij hem zonder enige reden hadden aangevallen. 

Het is de vraag wat hier van waar is, want de prins is berucht om zijn agressieve uitbarstingen, beledigingen, wildplassen op een Wereldtentoonstelling en een familieruzie over een kolossaal slot bij Hannover. Hij is onder meer veroordeeld voor het bewusteloos slaan van een journalist en wegens mishandeling van een Duitse hoteleigenaar in Kenia. Enkele Duitse punkbands hebben nummers aan deze ‘Punk im Deutschen Adel’ gewijd.

Lees ook:

Kwetsbare jongeren ontmoeten koningin Mathilde

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen