Luxembourg Royalty

Guillaume van Luxemburg geeft een exclusieve rondleiding door zijn kasteel

Vrijdagavond vertelt erfgroothertog Guillaume van Luxemburg op televisiezender RTL Télé Lëtzebuerg over zijn favoriete plekjes rond kasteel Fischbach. Daar woont hij sinds het overlijden vorig jaar van zijn grootvader groothertog Jean. De net vader geworden erfgroothertog neemt de kijkers mee de bossen in rond het kasteel en vertelt over zijn ‘Napoleonshut’.

Vanwege de coronacrisis blijven veel mensen in Luxemburg in eigen land deze zomer. RTL besteedt om die reden meer aandacht aan de bijzondere plekken in Luxemburg met de serie ‘VakanzDoheem’. De aflevering met Guillaume is aangekondigd als een ‘exclusieve rondleiding door Fischbach aan de hand van zijn bekendste inwoner’. Ook zijn vrouw Stéphanie en de op 10 mei geboren prins Charles zullen even in beeld komen.

De 38-jarige Guillaume heeft veel herinneringen aan het dorp, want ook in zijn jeugd woonde hij er al. De groothertogelijke familie heeft namelijk een bijzonder systeem van woningruil. Château Berg in Colmar-Berg is gereserveerd voor de groothertog, die er na zijn troonsbestijging gaat wonen. Zijn afgetreden voorganger verkast dan naar kasteel Fischbach, dat na diens overlijden ter beschikking komt van de troonopvolger.

Lees ook:

Willem-Alexander en Rutte leggen krans bij herdenking capitulatie Japan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen