×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Graaf van Parijs overleden

  Henri d'Orléans zou de koning van Frankrijk zijn

  Graaf van Parijs overleden

  De uitvaart van de maandag overleden Henri, graaf van Parijs, is zaterdagmiddag 2 februari in de koninklijke kapel in Dreux. Dat heeft zijn zoon en aangewezen opvolger prins Jean woensdag via zijn webpagina bekendgemaakt. In de voorafgaande drie dagen kan het publiek afscheid nemen.


  Henri, die 85 jaar werd, stond sinds 1999 aan het hoofd van het koningshuis Orléans en maakte aanspraak op de sinds 1870 vacante Franse troon. Voor monarchisten was Henri koning Henri VII. Hij baseerde zijn aanspraken op het koningschap van Louis-Philippe, die als laatste van de familie Orléans regeerde van 1830 tot 1848. Deze koning ligt ook in de Chapelle-royale St Louis in Dreux begraven. Behalve ‘Monseigneur le Comte de Paris’ Henri maakten ook de nakomelingen van keizer Napoleon III en de Bourbon-koningen aanspraak op de Franse troon.

  24 januari 2019 - 09:03