2020 07 19 2

Graaf van Parijs ontzet over kathedraalbrand Nantes

Via sociale media heeft de graaf van Parijs, hoofd van het voormalige Franse koningshuis Orléans, met ontzetting gereageerd op de brand in de kathedraal van Nantes. . “Onze kathedralen zijn deel van het lot van Frankrijk en we zijn eraan gehecht,” liet Jean weten.

De Franse president Emmanuel Macron liet ook iets van zich horen en twitterde vanuit Brussel zijn steun. “Na Notre Dame, brandt de kathedraal van Petrus en Paulus in het hart van Nantes. Sterkte aan de brandweer die alle risico’s neemt om dit gotisch juweel in de stad van de hertogen te redden.” Met de hertogen verwees Macron naar het voormalige hertogdom Bretagne.

De brand werd zaterdagmorgen vroeg ontdekt. Inmiddels is alles onder controle, maar het grote orgel en tal van historische gebrandschilderde ramen zijn verwoest. Volgens de eerste berichten is de brand op drie plaatsen in de kathedraal aangestoken. Het is niet de eerste keer dat er een brand geblust moest worden. In 1972 ging het hele dak verloren en daarna waren dertien jaar nodig voor het herstel.

Lees ook:

Máxima heeft genoten van lange verblijf van haar moeder

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @videotree.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen