Graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen trouwt

Zaterdag vond in het zonovergoten Delden het huwelijk plaats van Z.I.H. graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen van het beroemde kasteel Twickel.

Vele adellijke gasten uit binnen- en buitenland waren aanwezig bij de huwelijksvoltrekking in het kerkje van Delden. In deze romantische dorpskerk, met mooie bloemdecoraties, vond voor het eerst sinds 1877 weer een huwelijk plaats van een kasteelbewoner van Twickel, want in dat jaar huwde de betovergrootouders van graaf Roderik er.

Tot de vele gasten behoorden de hoogbejaarde vorst Christian zu Bentheim und Steinfurt, achterneef van Koningin Juliana, de vorst en vorstin zu Castell-Rüdenhausen, oom en tante van de bruidegom, de prins en prinses zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg en leden van de grafelijke families Zu Castell-Rüdenhausen, Zu Solms-Laubach, Zu Solms-Sonnenwalde, Van Rechteren Limpurg, Schimmelpenninck van het Nijenhuis en Zu Ortenburg. Hoogste in rang was prins Georg Friedrich van Pruisen, hoofd van de keizerlijke familie van Duitsland, die een neef is van de bruidegom. De bruid ging gekleed in een ivoorwitte jurk met kanten lijfje en droeg een kostbaar diadeem uit familiebezit van haar echtgenoot. Na de huwelijksvoltrekking vertrok het kersverse paar in een open koets getrokken door vier paarden naar kasteel Twickel voor de huwelijksreceptie en werd onderweg toegejuicht door de inwoners van Delden. 

Bron: John Töpfer Video: RTV Oost