×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen trouwt

  Sprookjeshuwelijk op kasteel Twickel

  Graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen trouwt

  Zaterdag vond in het zonovergoten Delden het huwelijk plaats van Z.I.H. graaf Roderik zu Castell-Rüdenhausen van het beroemde kasteel Twickel.


  Vele adellijke gasten uit binnen- en buitenland waren aanwezig bij de huwelijksvoltrekking in het kerkje van Delden. In deze romantische dorpskerk, met mooie bloemdecoraties, vond voor het eerst sinds 1877 weer een huwelijk plaats van een kasteelbewoner van Twickel, want in dat jaar huwde de betovergrootouders van graaf Roderik er.

  Tot de vele gasten behoorden de hoogbejaarde vorst Christian zu Bentheim und Steinfurt, achterneef van Koningin Juliana, de vorst en vorstin zu Castell-Rüdenhausen, oom en tante van de bruidegom, de prins en prinses zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg en leden van de grafelijke families Zu Castell-Rüdenhausen, Zu Solms-Laubach, Zu Solms-Sonnenwalde, Van Rechteren Limpurg, Schimmelpenninck van het Nijenhuis en Zu Ortenburg. Hoogste in rang was prins Georg Friedrich van Pruisen, hoofd van de keizerlijke familie van Duitsland, die een neef is van de bruidegom. De bruid ging gekleed in een ivoorwitte jurk met kanten lijfje en droeg een kostbaar diadeem uit familiebezit van haar echtgenoot. Na de huwelijksvoltrekking vertrok het kersverse paar in een open koets getrokken door vier paarden naar kasteel Twickel voor de huwelijksreceptie en werd onderweg toegejuicht door de inwoners van Delden. 

  Bron: John Töpfer Video: RTV Oost

  7 juni 2014 - 17:36