Thailand Lunar New Year

Goed nieuws! Operatie van Thaise prinses Sirindhorn is geslaagd

Dat was even schrikken voor de Thaise royals! De prinses Sirindhorn belandde namelijk in het ziekenhuis na een ongeluk. Gelukkig heeft ze een succesvolle operatie ondergaan aan haar enkels en kan ze de komende weken herstellen van de ingreep.

De 65-jarige Sirindhorn raakte op 11 januari onder onduidelijke omstandigheden aan beide enkels gewond en is dinsdag in het Chulalongkorn-ziekenhuis opgenomen waar ze woensdag is geopereerd. Volgens de officiële lezing is de jongere zus van koning Vajiralongkorn aan beide enkels gewond geraakt bij het joggen of bij een ochtendwandeling. De artsen verwachtten dat ze minstens twee maanden nodig zou hebben voor herstel. Volgens een alternatieve versie van de gebeurtenissen zou de prinses slachtoffer zijn van een woede-uitbarsting van haar broer, die haar op de grond zou hebben gegooid en op haar enkels zijn gaan staan.

Tegenstanders van het Thaise koningshuis hechten geloof aan die laatste mogelijkheid, terwijl trouwe aanhangers van de koning wijzen op de liefde die Vajiralongkorn zou hebben voor ‘al zijn zussen’. Bovendien zou het verwonden van Sirindhorn negatief uitpakken voor zijn eigen wensen om snel weer terug te keren naar Beieren, waar hij de afgelopen jaren heeft gewoond. Vajiralongkorn is pas vorig jaar oktober voor langere tijd teruggekeerd in Thailand.

LEES OOK:

Queen verliest vertegenwoordiger in Canada vanwege ‘‘vernietigende werksfeer’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.