×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gebedsdienst voor overleden koning

  Gebedsdienst voor overleden koning

  De Roemeense koninklijke familie houdt zaterdag een dienst om te gedenken dat er veertig dagen zijn verstreken sinds het overlijden van koning Mihai.


  De plechtigheid wordt gehouden in Curtea de Arges, waar leden van de Roemeense koninklijke hun laatste rustplaats hebben. Ook koning Mihai is daar vorige maand bijgezet.

  Er is allereerst een kerkelijke plechtigheid bij de zogenoemde oude kathedraal op het terrein van het klooster in Curtea de Arges en daarna volgt een bidstond bij het graf van de op 96-jarige overleden laatste koning van Roemenië in de Nieuwe Aartsbisschoppelijke en Koninklijke kathedraal. De aartsbisschop van Curtea de Arges leidt de plechtigheden.

  In het orthodoxe geloof wordt gedacht dat de ziel van de overledene nog veertig dagen op aarde rondzwerft, waarbij plekken worden bezocht die belangrijk waren in het leven van de overledene. Aan die tocht komt na veertig dagen een einde en familie en vrienden verzamelen zich dan voor een gebedsdienst. Het hof heeft belangstellenden uitgenodigd bij de dienst aanwezig te zijn.

  9 januari 2018 - 09:24