Placeholder

Galadiner voor gouden bruidspaar Constantijn en Anne-Marie

In de Yacht Club van de Griekse havenplaats Piraeus bij Athene vierden koning Constantijn (74) en koningin Anne-Marie (68) van Griekenland donderdagavond hun gouden huwelijk met een galadiner. Ze trouwden op 18 september 1964, vlak nadat Constantijn de Griekse troon had bestegen. Een decennium later kwam er een definitief einde aan de monarchie in Griekenland.

Woensdagavond had het laatste koningspaar van Griekenland ook al een diner gehouden in het Akropolismuseum in Athene. Donderdagavond in de jachthaven waren Constantijns zussen, prinses Irene en de Spaanse koningin Sofia, opnieuw van de partij. 's Middags was er een lunch, waarbij onder anderen de Deense koningin Margrethe en prinses Bendedikte aanschoven, de zussen van Anne-Marie.

Voor de aanwezige fotografen poseerden Constantijn en Anne-Marie donderdagavond met vier van hun vijf kinderen: kroonprins Pavlos (Paul) met zijn vrouw kroonprinses Marie-Chantal, prinses Alexia en haar man Carlos Morales Quintana, prinses Theodora en prins Philippos. Apart van dit familieportret poseerde prins Nikolaos, Contantijns tweede zoon, met zijn vrouw Tatiana.

En dan maakten nog meer Europese royals hun opwachting, onder wie kroonprins Alexander II van Servië en zijn vrouw kroonprinses Katherine, evenals kroonprinses Margarita van Roemenië en haar man prins Radu.

Tot slot gaf prins El Hassan bin Talal van Jordanië met zijn vrouw prinses Sarvath El Hassan acte de présence.