×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Galadiner voor gouden bruidspaar Constantijn en Anne-Marie

  Spaanse koningin Sofia en Deense koningin Margrethe aanwezig

  Galadiner voor gouden bruidspaar Constantijn en Anne-Marie

  In de Yacht Club van de Griekse havenplaats Piraeus bij Athene vierden koning Constantijn (74) en koningin Anne-Marie (68) van Griekenland donderdagavond hun gouden huwelijk met een galadiner. Ze trouwden op 18 september 1964, vlak nadat Constantijn de Griekse troon had bestegen. Een decennium later kwam er een definitief einde aan de monarchie in Griekenland.


  Woensdagavond had het laatste koningspaar van Griekenland ook al een diner gehouden in het Akropolismuseum in Athene. Donderdagavond in de jachthaven waren Constantijns zussen, prinses Irene en de Spaanse koningin Sofia, opnieuw van de partij. 's Middags was er een lunch, waarbij onder anderen de Deense koningin Margrethe en prinses Bendedikte aanschoven, de zussen van Anne-Marie.

  Voor de aanwezige fotografen poseerden Constantijn en Anne-Marie donderdagavond met vier van hun vijf kinderen: kroonprins Pavlos (Paul) met zijn vrouw kroonprinses Marie-Chantal, prinses Alexia en haar man Carlos Morales Quintana, prinses Theodora en prins Philippos. Apart van dit familieportret poseerde prins Nikolaos, Contantijns tweede zoon, met zijn vrouw Tatiana.

  En dan maakten nog meer Europese royals hun opwachting, onder wie kroonprins Alexander II van Servië en zijn vrouw kroonprinses Katherine, evenals kroonprinses Margarita van Roemenië en haar man prins Radu.

  Tot slot gaf prins El Hassan bin Talal van Jordanië met zijn vrouw prinses Sarvath El Hassan acte de présence.

  19 september 2014 - 13:41