×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gaat Russisch model scheiden van ex-koning?

  Koning is uit het zicht verdwenen

  Gaat Russisch model scheiden van ex-koning?

  Sultan Muhammad, die begin deze maand terugtrad als koning van Maleisië, staat op het punt te scheiden van het Russische model Oksana Voevodina. Dat beweren althans Russische websites. Haar vader Andrei Gorbatenko heeft de berichten ontkend. Ik zou de eerste zijn die het zou weten.”"


  De relatie van de sultan van Kelantan en de Russische houdt de gemoederen al enkele maanden bezig. Muhammad V, die in 2016 voor vijf jaar werd gekozen als koning van Maleisië, nam begin november twee maanden verlof op. Dat zou zijn om gezondheidsredenen. Enkele weken later echter doken er foto’s en filmpjes op van een trouwplechtigheid van Muhammad en Oksana. De Maleisische premier zei van niets te weten en het paleis behield het stilzwijgen. Op 6 januari, zes dagen na het hervatten van zijn werkzaamheden, verraste de koning vriend en vijand met de mededeling dat hij de koningstroon voortijdig opgaf. Opnieuw werd geen uitleg gegeven en sindsdien is Muhammad min of meer uit het zicht verdwenen. Donderdag kwam hij ook niet opdagen bij de verkiezing van een nieuwe koning. Dat voedde geruchten dat de andere sultans hem hadden aangespoord om op te stappen, omdat hij met zijn huwelijk met de 24-jaar jongere ex-Miss Moskou de monarchie in diskrediet had gebracht. Oksana, die zich tot de islam zou hebben bekeerd, en Muhammad zijn in Maleisië nooit samen gezien. Wellicht dat daar de oorsprong ligt van berichten in Russische media over een op handen zijnde scheiding. Van officiële kant in Maleisië is ook twee maanden na het opduiken van de huwelijksfoto’s niets gezegd over een relatie van Muhammad met Oksana.

  25 januari 2019 - 17:20