Felicitaties en kritiek op verjaardag Griekse prinses

Prinses Olympia, kleindochter van de laatste Griekse koning Constantijn en petekind van de Britse prins Charles, heeft woensdag behalve felicitaties voor haar 22ste verjaardag ook emmers stront over zich heen gekregen.

Op sociale media kreeg ze vanuit de hele wereld het verwijt een foto te plaatsen van haar verjaardagscake op het moment dat Griekenland rouwt om de tientallen die bij de bosbranden van de afgelopen dagen om het leven zijn gekomen. "Veel mensen sterven in Athene en jij denkt alleen aan plezier", was een van de reacties op Instagram op de foto. Prinses Olympia heeft daar 153.000 volgers.

"Zo triest om dit te zien. Mensen lijden in Griekenland en dit plaatst Olympia van Griekenland!", was een ander commentaar. "Ze wil alleen maar de kroon, de feesten en de titel, maar niet de problemen en de verplichtingen." De prinses kreeg ook steun. "Ze zouden het volk zeker helpen als de republikeinse regering dat zou toestaan", schreef iemand. "Dat ze haar verjaardag viert, betekent niet dat ze zich geen zorgen maakt."

Medeleven

De afgelopen dagen hebben haar ouders, kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie Chantal, al hun medeleven betuigd met de slachtoffers en de nabestaanden, en koning Constantijn en koningin Anne-Marie deden dat op hun website.

Het was de tweede keer deze maand dat Olympia, die onder meer werkt als modemodel, te maken kreeg met kritische reacties. Dat gebeurde begin deze maand in nog grotere mate toen ze een foto plaatste waarop ze haar middelvinger opstak. Die foto werd uiteindelijk verwijderd.

 

Birthday Cake

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op