×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Extra beveiliging bij paleis in Bangkok

  Extra beveiliging bij paleis in Bangkok

  Sanam Luang, het grote koninklijke veld tegenover het Grote Paleis in Bangkok, wordt extra beveiligd. Dat meldt maandag de Bangkok Post. Op het terrein waar volgend jaar de crematie plaatsvindt van koning Bhumibol Adulyadej komen nu dagelijks duizenden rouwende Thai bijeen.


  Afgelopen vrijdag waren dat er zelfs 650.000 om de overleden koning te eren. De verwachting is dat de menigte eind deze week nog zal aanzwellen wanneer ook burgers het paleis binnen mogen om in de Dusit Maha Prasat Throne Hall afscheid te nemen van de koning. Ook de toegang tot het paleiscomplex wordt extra bewaakt. Thai kunnen op het complex condoleanceregisters tekenen.

  Rond Sanam Luang zijn extra beveiligingscamera's aangebracht en ook is de controle opgevoerd. Er wordt – rouwbetoon of niet – ook gewaarschuwd voor zakkenrollers die zich in de menigte mengen.

  Sanam Luang ligt tegenover het paleis, en wordt sinds midden negentiende eeuw gebruikt als crematieplek. Voor de gelegenheid wordt dan een speciaal 'crematorium' gebouwd, waar de plechtigheid volgens de boeddhistische en koninklijke traditie kan plaatsvinden.

  24 oktober 2016 - 13:45