×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Excuses voor prins Hisahito

  Strenge veiligheidsmaatregelen na voorval school

  Excuses voor prins Hisahito

  De nieuwe Japanse kroonprinses Kiko heeft zaterdag een speciale bijeenkomst tussen ouders en leerkrachten bijgewoond op de school van haar zoon prins Hisahito.

  Op 26 april drong een zich als loodgieter voordoende man de school binnen. In het klaslokaal van prins Hisahito legde hij twee aan de uiteinden van een stok gebonden messen neer. De directie van de Ochanomizu University High School had de ouders uitgenodigd om daarover te komen praten.

  De schoolleiding bood de kroonprinses en de andere ouders verontschuldigingen aan en legde uit dat er strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen om herhaling van het incident te voorkomen.

  In een verklaring aan de politie vertelde de dader, Kaoru Hasegawa, dat hij de prins, sinds kort tweede in de lijn van troonsopvolging had willen neersteken. Hij liet het echter bij een waarschuwing. De achtergelaten messen moesten die waarschuwing overbrengen.

  De man, die met hulp van camerabeelden kon worden opgespoord en gearresteerd, is tegen de Japanse monarchie en tegen de troonswisseling. Japan wordt daar niks beter van, zo citeerden media de verklaring.

  12 mei 2019 - 05:11