×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ex-prins Nicolae hoopt op verzoening

  Nicolae van Roemenië, de enige kleinzoon van de vorig jaar overleden laatste koning van Roemenië, hoopt dat zijn moeder en tantes in september aanwezig zullen zijn bij de kerkelijke inzegening van zijn huwelijk met Alina Binder. Dat zegt hij in een openhartig vraaggesprek met het Franse weekblad Point De Vue.


  Voor de Roemeense koninklijke familie is Nicolae de Roumanie Medforth-Mills sinds september 2015 het zwarte schaap. Toen ontnam de hoogbejaarde koning Mihai zijn kleinzoon zijn prinsentitel en schrapte hem uit de theoretische lijn van troonopvolging. Een duidelijke reden werd niet gegeven, maar Nicolae zou zich niet hebben gedragen naar de normen en waarden van de koning.

  De uitsluiting van de populaire prins Nicolae stuitte in Roemenië op veel onbegrip. Als het koningshuis nog enige betekenis wilde hebben in de toekomst, dan was Nicolae het geheime wapen. Kroonprinses Margaretha (68), zijn tante, heeft immers geen kinderen. Maar na het besluit werd Nicolae vriendelijk verzocht zich koest te houden en zich niet meer in Roemenië te laten zien.

  Vlak voor het overlijden van de koning kwam het zelfs tot een lelijk incident toen de gewezen prins in Zwitserland afscheid wilde nemen van de koning, en hem de toegang tot diens huis werd ontzegd. Bij de Zwitserse politie werd zelfs een klacht ingediend wegens huisvredebreuk.

  Nicolae en Alina, met wie hij afgelopen zomer in alle stilte voor de wet was getrouwd, woonden de uitvaart wel bij, en werden enthousiast begroet door de Roemenen die als laatste eerbetoon langs de baar defileerden. 'Ik ben voor hen toch de kleinzoon van de koning', aldus Nicolae, die zich met Alina in Boekarest heeft gevestigd. Contact met de rest van de familie, inclusief zijn moeder, is er niet, zo vertelde hij. Toch heeft hij de hoop niet opgegeven dat ze aanwezig zullen zijn op de bruiloft: 'Ze worden natuurlijk uitgenodigd'.

  1 maart 2018 - 13:16