×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ex-prins Nicolae gaat de strijd aan

  Ex-prins Nicolae gaat de strijd aan

  De kleinzoon van de begin deze maand overleden koning Mihai van Roemenië gaat de beslissing aanvechten om hem uit de lijn van troonopvolging te halen en niet tot het koningshuis te rekenen.


  Dat heeft Radu Enache, de advocaat van Nicholas de Roumanie Medforth-Mills – beter bekend als prins Nicolae – donderdag laten weten. Dit meldt de Roemeense nieuwssite Digi24: 'Nicolae is bereid zijn rechten op te eisen'.

  Prins Nicolae, de enige kleinzoon van de laatste koning van Roemenië, was aanvankelijk tweede in de theoretische lijn van troonopvolging, na zijn kinderloze tante kroonprinses Margareta. In augustus 2015 werden Nicolae titel en positie afgenomen, naar verluidt vanwege gedrag dat in de ogen van de koning niet door de beugel kon. Een precieze reden werd nooit gegeven, maar de prins zou een meisje zwanger hebben gemaakt. Het vaderschap betwist hij echter.

  In november werd hij tegengehouden toen hij zijn grootvader in het Zwitserse Aubonne op diens sterfbed wilde bezoeken. De koninklijke familie liet zelfs weten een klacht wegens huisvredebreuk te hebben ingediend bij de Zwitserse politie. Bij de uitvaart afgelopen zaterdag werd Nicolae gedoogd, maar hij mocht de koning niet op zijn laatste tocht met de koninklijke trein begeleiden.

  Op Facebook bedankte Nicolae donderdag voor alle condoleances en steunbetuigingen. Over zijn wens in zijn rechten te worden hersteld sprak hij zich daar niet uit.

  21 december 2017 - 14:59