×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Emir van Koeweit zegt bezoek Trump af

  Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah 'heeft rust nodig'

  Emir van Koeweit zegt bezoek Trump af

  De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de emir van Koeweit is uitgesteld. De 90-jarige emir Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah is opgenomen in een ziekenhuis in de Verenigde Staten. Hij heeft rust nodig, luidt de Koeweitse verklaring.

  Beide leiders zouden elkaar donderdag ontmoeten, maar een hooggeplaatste Koeweitse ambtenaar laat zondag weten dat het bezoek aan het Witte Huis is uitgesteld. Het is nog onbekend wanneer Trump en Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah elkaar wel ontmoeten. Beide leiders, die goed met elkaar overweg kunnen, schudden elkaar vorig jaar september ook al de hand.

  “De emir is in goede gezondheid”, zegt de ambtenaar. Volgens hem hebben artsen wel verschillende tests bij hem gedaan. Daaruit blijkt dat de hoogbejaarde man rust nodig heeft. De precieze reden daarvoor is niet bekendgemaakt.

  De emir van de golfstaat regeert sinds 2006 en staat bekend als gematigd. Hij probeert bijvoorbeeld te bemiddelen in de ruzie die Saudi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten hebben met Qatar. Ook staat hij minder vijandig tegenover Iran dan die drie andere Golf-staten.

  9 september 2019 - 09:15