×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Emir Khalifa bij condoleancebezoek

  Emir Khalifa bij condoleancebezoek

  De emir van Abu Dhabi, sjeik Khalifa, is vandaag voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar gezien. Khalifa, die ook dienst doet als president van de Verenigde Arabische Emiraten, werd gefotografeerd tijdens een condoleancebezoek van zijn broer sjeik Mohammed, de kroonprins van Abu Dhabi, en enkele andere familieleden.


  Zij kwamen in het Al Bateen paleis in Abu Dhabi hun deelneming betuigen met het overlijden van sjeika Hessa bint Mohammed, de moeder van sjeik Khalifa en eerste vrouw en weduwe van de eerste president van de Emiraten, sjeik Zayed. Hoe oud ze is geworden, is niet bekend. Van haar overleden echtgenoot wordt dit jaar het eeuwfeest van zijn geboorte in 1918 herdacht.

  Het stoffelijk overschot van de sjeika is zondag naar islamitisch gebruik meteen ter aarde besteld. Sjeik Khalifa (69) was daar niet bij aanwezig. Hij heeft in januari 2014 een beroerte gehad en is sindsdien niet meer in de openbaarheid getreden en ook foto's van hem zijn zeldzaam geworden. Het condoleancebezoek van zijn broer en toekomstig opvolger vormde een uitzondering.

  Uit de hele Arabische wereld zijn boodschappen van medeleven binnengekomen in Abu Dhabi, zoals van koningin Rania van Jordanië en kroonprins Salman van Bahrein. Lokale media spreken over het overlijden van de 'moeder van de natie'. Vanwege het overlijden zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

  29 januari 2018 - 15:53