×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste openbare optreden nieuwe Thaise koning

  Eerste openbare optreden nieuwe Thaise koning

  De nieuwe koning Vajiralongkorn van Thailand, heeft zijn eerste openbare optreden achter de rug. De vorst stond vrijdagmorgen in het koninklijk paleis in Bangkok tijdens een religieuze ceremonie stil bij de eerste vijftig dagen zonder zijn vader koning Bhumibol. Die stierf op 13 oktober op 88-jarige leeftijd.


  Tijdens de ceremonie, die live werd uitgezonden op de Thaise televisie, werd Vajiralongkorn bijgestaan door leden van de koninklijke familie. Volgens de krant Bangkok Post waren onder anderen de jongere zus van de nieuwe koning, prinses Maha Chakri Siridhorn, en zijn eerste vrouw prinses Soamsawali bij de herdenking.

  Vajiralongkorn arriveerde in processie bij het paleis. Langs de straten naar het paleis stonden ambtenaren, gekleed in de rouwkleuren zwart en wit, toen het konvooi van de nieuwe koning passeerde, meldt Reuters.

  Vajiralongkorn werd donderdag formeel tot koning uitgeroepen. De koning, die voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heet en de dynastieke naam Rama X kreeg, is met terugwerkende kracht vanaf 13 oktober koning van Thailand. Eind volgend jaar, na de crematie van Bhumibol, wordt Vajiralongkorn formeel gekroond. In het hele land worden al foto’s van de nieuwe koning opgehangen.

  2 december 2016 - 10:40