×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dubbel verjaardagsfeest in Jordanië

  Dubbel verjaardagsfeest in Jordanië

  Het Jordaanse koninklijk gezin viert vrijdag twee verjaardagen. Koning Abdullah II wordt 53 jaar, zijn jongste zoon en vierde kind prins Hashem mag tien kaarsjes uitblazen.


  In de krant Jordan Times wordt vrijdag uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag van de koning die in februari 1999 onverwachts op de troon kwam. Abdullah was toen pas enkele dagen kroonprins. Zijn vader, de doodzieke koning Hoessein, besloot vlak voor zijn overlijden dat niet zijn broer Hassan zijn opvolger zou zijn, maar zijn oudste zoon Abdullah.

  Sindsdien heeft Abdullah, die in juni 1993 is gehuwd met de acht jaar jongere Rania Al-Yassin, geprobeerd om de economie van Jordanië en de vooruitzichten voor de bevolking te verbeteren, aldus Jordan Times. Volgens de krant is er vooruitgang geboekt, maar heeft Jordanië het niet makkelijk.

  Dat komt mede door het geweld en de spanningen in de buurlanden Irak en Syrië. In augustus vorig jaar telde de VN 619.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië, op een totale bevolking van 8 miljoen. Ook IS vormt een bedreiging voor Jordanië.

  Abdullah probeert deze dagen een Jordaanse piloot die in handen is van de islamitische terreurbeweging vrij te krijgen. Dat is volgens de koning een nationale prioriteit. Jordanië is eventueel bereid tot een gevangenenruil, maar wil wel eerst bewijs dat de piloot Muath Kasasbeh nog leeft.

  30 januari 2015 - 10:53