×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De meest glamoureuze trouwkoets van de 18e eeuw

  Wedding, Steady, Go En Route to the Wedding of the Century 1719

  De meest glamoureuze trouwkoets van de 18e eeuw

  In Dresden is de historische koets Grand Carosse te bezichtigen. De koets werd driehonderd jaar geleden gebruikt bij het huwelijk van keurvorst Friedrich August II van Saksen met Maria Josepha, de dochter van de Oostenrijkse keizer. De koets is een van de pronkstukken in de nieuwe tentoonstelling van het Transport Museum in Dresden.

  Het huwelijk in 1719 was waarschijnlijk de meest glamoureuze viering van de 18e eeuw. De bruiloft vond plaats in Wenen, maar werd gevierd in Dresden. Naast het bruidspaar reisden meer dan duizend prinsen, graven, baronnen en andere edelen met hun gevolg, evenals kooplieden en toeschouwers naar het Saksische hof. De expositie laat zien hoe prinsen destijds reisden. Wat waren de logistieke uitdagingen voor zo’n groot feest? De barokke koets werd gemaakt in Frankrijk, weegt 2,5 ton en is 6,4 meter lang.

  De tentoonstelling Wedding, Steady, Go En Route to the Wedding of the Century 1719 is te zien tot en met 5 april 2020.

  5 september 2019 - 17:20