“Davos van de woestijn”

De Saudische koning Salman en de Jordaanse koning Abdullah hebben elkaar ontmoet op een conferentie in de Saoedische hoofdstad Riyad. De conferentie is door Saudi-Arabië georganiseerd om investeerders naar het land te trekken. Het Jordaanse koninklijk huis deelt op Twitter meerdere foto’s van de ontmoeting tussen de twee koningen.

“Zijn koninklijke hoogheid Abdullah II ontmoet de beheerder van de twee heilige moskeeën koning Salman bin Abdulaziz”, staat bij de foto’s, waarop te zien is hoe beide vorsten elkaar de hand schudden. Het Jordaanse hof deelt ook foto’s van een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi, die eveneens voor de conferentie naar Saudi-Arabië is gekomen.

De drie leiders zijn niet de enige gasten: volgens de organisatie zijn meer dan dan driehonderd sprekers uit dertig landen aanwezig op de conferentie. De bijeenkomst, onder de naam Future Investment Initiative, staat bekend als het “Davos van de woestijn”, verwijzend naar het toonaangevende World Economic Forum dat jaarlijks in de Zwitserse plaats wordt georganiseerd. Ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is aanwezig in Riyad, evenals de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin. Verder zijn er onder meer vertegenwoordigers uit het bankwezen, zakenlieden en bestuurders van grote bedrijven op de conferentie afgekomen.

Vorig jaar werd de bijeenkomst overschaduwd door de moord op Jamal Khashoggi. De journalist werd in het Saudische consulaat in Istanbul vermoord door een doodseskader. Er zijn aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman van de executie op de hoogte was.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen