×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Davos van de woestijn”

  Koning Abdullah bezoekt de conferentie in Ryad

  “Davos van de woestijn”

  De Saudische koning Salman en de Jordaanse koning Abdullah hebben elkaar ontmoet op een conferentie in de Saoedische hoofdstad Riyad. De conferentie is door Saudi-Arabië georganiseerd om investeerders naar het land te trekken. Het Jordaanse koninklijk huis deelt op Twitter meerdere foto’s van de ontmoeting tussen de twee koningen.

  “Zijn koninklijke hoogheid Abdullah II ontmoet de beheerder van de twee heilige moskeeën koning Salman bin Abdulaziz”, staat bij de foto’s, waarop te zien is hoe beide vorsten elkaar de hand schudden. Het Jordaanse hof deelt ook foto’s van een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi, die eveneens voor de conferentie naar Saudi-Arabië is gekomen.

  De drie leiders zijn niet de enige gasten: volgens de organisatie zijn meer dan dan driehonderd sprekers uit dertig landen aanwezig op de conferentie. De bijeenkomst, onder de naam Future Investment Initiative, staat bekend als het “Davos van de woestijn”, verwijzend naar het toonaangevende World Economic Forum dat jaarlijks in de Zwitserse plaats wordt georganiseerd. Ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is aanwezig in Riyad, evenals de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin. Verder zijn er onder meer vertegenwoordigers uit het bankwezen, zakenlieden en bestuurders van grote bedrijven op de conferentie afgekomen.

  Vorig jaar werd de bijeenkomst overschaduwd door de moord op Jamal Khashoggi. De journalist werd in het Saudische consulaat in Istanbul vermoord door een doodseskader. Er zijn aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman van de executie op de hoogte was.

  29 oktober 2019 - 16:27