×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vorst wil eerherstel: “Curryworst uitgevonden in MIJN koninklijke keuken!”

  Vorst wil eerherstel: “Curryworst uitgevonden in MIJN koninklijke keuken!”

  De Duitsers zijn trots op hun curryworst, er is zelfs een museum ter ere van het fastfoodgerecht. Maar vorst Alexander zu Schaumburg-Lippe beweert nu stellig: "de curryworst is in mijn kasteelkeuken uitgevonden!"


  Door Rick Evers

  Na de Tweede Wereldoorlog werd het eeuwenoude kasteel van de Schaumburg-Lippes in september 1946 in bezit genomen door officieren van het Britse leger. Ludwig Dinslage kookte voorheen in befaamde restaurants in Parijs, "een genie aan het fornuis", aldus Alexander. "De Britten bespaarden er niet op." Op een herfstavond in het slot werd Duitse braadworst met een dikke rode saus geserveerd. Men zou verbaasd hebben opgekeken, maar al gauw hebben geroepen dat het 'delicious!' was. 

  Volgens de vorst had de kok urenlang geëxperimenteerd. "Hij had tomatenketchup, curry en sinaasappelmarmelade met elkaar gemixt uit grote jerrycans van 25 liter. We hebben de documenten daar nog van, dus zo moet het zijn gebeurd." De zoon van wijlen de chef bracht Alexander op het spoor. "Hij vroeg om een gedenkteken voor zijn vader, de uitvinder van de curryworst." Zijn beeltenis hangt intussen in de kasteelkeuken. "Hopelijk wordt de geschiedenis van de curryworst nu herschreven en krijgt meneer Dinslage een plekje in het Currywurst-Museum in Berlijn."

  17 oktober 2018 - 14:14