×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Crematie van koning Bhumibol in herfst 2017

  Crematie van koning Bhumibol in herfst 2017

  Koning Bhumibol van Thailand wordt niet niet eerder dan in de herfst van 2017 gecremeerd. De bouw van een speciaal tijdelijk koninklijk crematorium duurt tot en met september volgend jaar. De Thaise overheid maakte maandag bekend dat er 8000 mensen betrokken worden bij de crematieplechtigheid.


  De crematie vindt plaats op Sanam Luang, het veld naast het koninklijk paleis in Bangkok. Bhumibol stierf vorige maand op 88-jarige leeftijd na een regeringsperiode van zeventig jaar. Afgelopen weken waren er al tal van plechtigheden in en rond het paleis.

  Plaatsvervangend minister-president Thanasak Patimaprakorn zei maandag dat er een commissie aan het werk gaat om toezicht te houden op de rijk versierde constructie van de brandstapel op het openbare plein. "Het bouwwerk is niet eerder klaar dan in september 2017, dat is ook afhankelijk van het weer'', zei de hoogwaardigheidsbekleder.

  De kroning van de nieuwe koning Vajrilangkorn zal na verwachting pas plaatsvinden na de crematie, maar een datum is nog niet bepaald.

  21 november 2016 - 16:27