×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Crematie koning Bhumibol eind oktober

  Crematie koning Bhumibol eind oktober

  De crematie van koning Bhumibol van Thailand zal eind oktober plaatsvinden en niet eind december zoals eerder aangekondigd. Dit meldt de Bangkok Post op gezag van een woordvoerder van de Thaise overheid.


  Volgens de woordvoerder heeft het regeringscomité dat de uitvaart voorbereidt recent besloten de uitvaart eind oktober te laten plaatsvinden. Eerdere berichten in de media over een crematie na kerst zijn volgens hem niet juist.

  In deze berichten stond dat de Thaise prinses Sirindhorn had voorgesteld de crematieplechtigheden voor haar in oktober overleden vader koning Bhumibol te laten plaatsvinden van 25 tot en met 29 december.

  Op het koninklijke veld Sanam Luang, naast het paleis, wordt druk gebouwd aan een speciaal crematorium. Op de maquette is de pracht en praal van het crematorium te zien. De Thai zijn ook nog steeds druk in de weer met het restaureren van de gouden triomfwagen die wordt gebruikt om de urn te vervoeren.

  9 maart 2017 - 13:20