×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bronnenmateriaal keizer Hirohito uitgegeven in 60 delen

  Dagboekaantekeningen en observaties verzameld in kronieken

  Bronnenmateriaal keizer Hirohito uitgegeven in 60 delen

  Bijna een kwart eeuw na het begin van het verzamelen van bronnenmateriaal zijn de kronieken van de voormalige keizer van Japan, Hirohito (1901-1989), klaar. De serie boeken bestaat uit 60 delen en daar komen nog een deel met de index en een boek met verklarende noten bij.


  Dat heeft het Japanse persbureau Jiji Press vrijdag gemeld. Volgens het persbureau zijn er niet eerder kronieken van zo'n grote omvang voor een keizer samengesteld. Het overzichtswerk van ruim 12.000 pagina's wordt half september gepubliceerd.

  De keizerlijke hofhouding is al in 1990 begonnen met het verzamelen van materiaal over Hirohito, van dagboekaantekeningen van ministers en de hoffunctionarissen tot observaties van diplomaten en bezoekers.

  Marionet

  Hirohito geldt voor velen als het gezicht van de Japanse agressie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Japan bezette toen een groot aantal landen in Azië, waaronder de toenmalige Nederlandse kolonie Nederlands-Indië (het huidige Indonesië).

  Volgens zijn zoon Akihito, de huidige keizer van Japan, was Hirohito indertijd slechts een marionet van oorlogszuchtige politici en militairen. Hirohito zou eigenlijk een tegenstander zijn geweest van de Japanse agressie.

  22 augustus 2014 - 10:07