Thailand Royalty

Bijvrouw van Thaise koning krijgt al haar titels terug

Bijna een jaar nadat Sineenat ‘Koi’ Wongvajirapakdi al haar adelijke en militaire titels verloor, is er toch iets bijzonders gebeurd. De Thaise koning Vajiralongkorn heeft een koninklijk bevel uitgevaardigd om deze allemaal weer in ere te herstellen. Volgens Thaise media is het alsof er nooit iets is gebeurd en begint ze met een schone lei.

Sineenat verloor in oktober haar titels, een paar maanden nadat ze was aangesteld als ‘koninklijke gemalin’. Vajiralongkorn trok deze in vanwege “ongehoorzaamheid aan de koning en koningin”. Ze was als bijvrouw te ambitieus geweest en had zich misdragen.

Vajiralongkorn had haar vervolgens laten opsluiten maar blijkbaar kon hij haar toch niet vergeten. Afgelopen week werd al duidelijk dat Sineenat was vrijgelaten en door Vajiralongkorn op het vliegtuig naar München was gezet. Daar kwam de koning, die grotendeels in Duitsland woont, haar hoogstpersoonlijk ophalen van het vliegveld. 

Vorig jaar zomer werd Sineenat Wongvajirapakdi voorgesteld als de officiële bijvrouw van de koning, twee maanden nadat hij voor de vierde keer een huwelijk was aangegaan. Zijn echtgenote koningin Suthida woont niet in Beieren maar verblijft op afstand in Zwitserland.

Lees ook:

Eindelijk! Zweeds koningspaar na maanden terug in Stockholm

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen