×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Biggles Big Band op tour met muziek van koning Bhumibol

  De Thaise koning was een befaamd componist

  Biggles Big Band op tour met muziek van koning Bhumibol

  De Nederlandse Biggles Big Band gaat vanaf volgende week toeren door Thailand en speelt dan diverse jazzcomposities van de eind 2016 overleden koning Bhumibol van Thailand. De bigband vertrekt dinsdag 19 februari naar Bangkok voor een drie weken durende workshop- en concerttournee.

  Het is de zevende concertreeks van dit orkest in Thailand sinds 2009. In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Bangkok en ondersteund door het Fonds Podiumkunsten geeft het orkest jazzworkshops aan Thaise kinderen.

  Koning Bhumibol stond bekend als jazzliefhebber en ambassadeur voor deze muziek in Thailand. Hij speelde zelf klarinet, saxofoon, trompet en piano. Tevens componeerde hij 49 nummers, waarvan Biggles Big Band een aantal eigen arrangementen heeft laten maken.

  Een aantal composities van Bhumibol zijn te beluisteren op Spotify: ‘Dutch Swing College Band Plays Royal Thai Jazz Compositions By His Majesty King Bhumibol Adulyadej‘. De concertagenda is te vinden op de website van Biggles Big Band.

  17 februari 2019 - 08:54