×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belangrijk bezoek voor de Roemeense kroon

  Margareta hoopt relaties met Nederland te versterken

  Belangrijk bezoek voor de Roemeense kroon

  Margareta, de bewaarder van de Roemeense kroon, en haar man prins Radu bereiden zich dit weekeinde intensief voor op hun werkbezoek aan Nederland komende week. “Door onze aanwezigheid proberen we de bilaterale relaties tussen onze landen te consolideren op fundamentele gebieden zoals onderwijs, gezondheid, sociale verantwoordelijkheid, economie, defensie, diplomatie en cultuur”, stelde Margareta in een schriftelijk interview met ANP.

  Margareta staat sinds het overlijden van haar vader koning Mihai in 2017 aan het hoofd van het niet regerende maar in eigen land wel invloedrijke koningshuis. “Voor ons is dit bezoek ook heel bijzonder omdat het het bezoek van weerspiegelt van mijn vader aan Nederland in 2002, toen hij pleitte voor de toetreding van Roemenië tot de NAVO. Net als hij zal ik een toespraak houden bij het Clingendael Instituut. Dit keer over de EU vanuit een Roemeens perspectief.”

  Prins Radu had zaterdag een ontmoeting met de Nederlandse ambassadeur in Roemenië, Roelof van Ees, waarin tal van aspecten van het woensdag beginnende driedaagse bezoek aan de orde kwamen. Het Roemeense paar gaat onder meer naar het Rode Kruis, de Nederlandse Defensie Academie en het Internationaal Gerechtshof. Ook heeft Margareta een ontmoeting met de Roemeense gemeenschap in Nederland en met het bedrijfsleven.

  7 oktober 2019 - 11:24