Arabische royals wensen elkaar geluk en vrede toe

Aan de vooravond van het Offerfeest hebben Arabische koningen en andere leiders elkaar en de bevolking een gelukkig en gezegend feest gewenst, in het Arabisch 'Eid Mubarak'. Maar ook niet-moslims spraken zich uit. Zo plaatste de Servische kroonprins Aleksandar maandag op sociale media een boodschap voor de Servische moslimgemeenschap.

,,Ik wens dat u deze dagen in vrede en goede gezondheid kunt vieren, omringd door uw familie, terwijl u de armen en degenen die hulp nodig hebben niet vergeet. Ter gelegenheid van dit grote feest van opoffering, ontvang mijn beste wensen voor welzijn en geluk”, aldus de boodschap van kroonprins Aleksandar.

Koningin Rania van Jordanië richtte zich in het bijzonder tot de eigen inwoners. ''Ik wens ons Jordanië vrede en zegeningen voor deze Eid”, twitterde de vorstin aan haar 10,6 miljoen volgers. De koning van Bahrein ondertussen pakte de telefoon en werkte volgens het nationale persbureau een lange lijst af. Koning Hamad bracht zijn beste wensen over aan achtereenvolgens koning Salman van Saudi-Arabië, emir Sabah van Koeweit, koning Abdullah van Jordanië, de emir van Dubai en de kroonprins van Abu Dhabi.

Volgens de krant The Nation hebben de emirs en sjeiks van de Verenigde Arabische Emiraten elkaar ook ruimhartig gelukgewenst met de feestdagen. De door zijn buurlanden genegeerde emir Tamim van Qatar vroeg Allah om het geliefde vaderland Qatar te verheffen en vroeg de zegen voor de staat en alle burgers en ingezetenen.