×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Amerikaanse Senaat wil onderzoek moord journalist

  Amerikaanse politiek vraagt om onderzoek naar Saudische kroonprins

  De leiders van de Republikeinen en de Democraten in de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Senaat dringen bij de regering van president Donald Trump aan op een onderzoek of de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk is voor de moord op journalist Jamal Khashoggi.


  De senatoren zeggen dit na het nieuws dat Trump, hoewel hij de moord op Khashoggi niet goedkeurt, van plan is een “standvastige” bondgenoot van Riyad te blijven. De president sluit niet uit dat de machtige Saudische kroonprins kennis had van de moord op de journalist.Senatoren Bob Corker van de Republikeinen en Bob Menendez van de Democraten hebben een brief aan Trump gestuurd waarin ze een beroep doen op een mensenrechtenwet, die de president opdraagt te onderzoeken of een buitenlands persoon verantwoordelijk is voor een mensenrechtenschending.SanctiesDe Republikeinse senator Lindsey Graham maakte ook bekend dat er vanuit beide partijen steun is voor sancties tegen Saudi-Arabië, “dat is inclusief bepaalde leden van de Koninklijke familie, voor de barbaarse daad die ingaat tegen alle beschaafde normen”.Afgevaardigde Eliot Engel, de hoogste Democraat in de Commissie voor Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden, zei dat Washington zijn mogelijkheid om wapens te verkopen aan het land moet inzetten om zo het gedrag van de Saudi’s te beïnvloeden. President Trump had echter al laten weten dat hij geen wapencontracten met Saudi-Arabië zal intrekken. “Dat zou een domme zet zijn.”

  21 november 2018 - 09:07