×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ali van Jordanië: ‘Trieste dag voor voetbal’

  Kandidaat-voorzitter FIFA reageert op arrestaties

  Ali van Jordanië: ‘Trieste dag voor voetbal’

  Prins Ali bin Al-Hussein, de enige overgebleven uitdager van Sepp Blatter bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA, zegt bedroefd te zijn over het recente corruptieschandaal bij de FIFA. "Dit is een trieste dag voor het voetbal'', zei de Jordaniër doelend op de zes officials die woensdag werden gearresteerd in Zürich.


  Zij zouden sinds de jaren negentig een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor toewijzing van toernooien en voor het verkrijgen van uitzendrechten en sponsordeals. Blatter hoort niet bij de arrestanten. Maar voor hem komen de arrestaties op een slecht moment, twee dagen voor de verkiezingen voor de nieuwe voorzitter, waaraan hij als grote favoriet zou beginnen.

  Prins Ali heeft de leden van de FIFA beloofd de wereldvoetbalbond weer zuiver te maken, als hij het voor het zeggen krijgt. Hij wil niet speculeren over zijn kansen nu de FIFA opnieuw beschadigd is. "Dit is een ingewikkeld verhaal waarvan ik alle details nog niet ken. Het zou niet passend zijn om nu meer commentaar te geven.''

  27 mei 2015 - 11:26