Ali van Jordanië: ‘Trieste dag voor voetbal’

Prins Ali bin Al-Hussein, de enige overgebleven uitdager van Sepp Blatter bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA, zegt bedroefd te zijn over het recente corruptieschandaal bij de FIFA. "Dit is een trieste dag voor het voetbal'', zei de Jordaniër doelend op de zes officials die woensdag werden gearresteerd in Zürich.

Zij zouden sinds de jaren negentig een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor toewijzing van toernooien en voor het verkrijgen van uitzendrechten en sponsordeals. Blatter hoort niet bij de arrestanten. Maar voor hem komen de arrestaties op een slecht moment, twee dagen voor de verkiezingen voor de nieuwe voorzitter, waaraan hij als grote favoriet zou beginnen.

Prins Ali heeft de leden van de FIFA beloofd de wereldvoetbalbond weer zuiver te maken, als hij het voor het zeggen krijgt. Hij wil niet speculeren over zijn kansen nu de FIFA opnieuw beschadigd is. "Dit is een ingewikkeld verhaal waarvan ik alle details nog niet ken. Het zou niet passend zijn om nu meer commentaar te geven.''