×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Akihito na aftreden welkom in Kyoto

  Akihito na aftreden welkom in Kyoto

  De Japanse stad Kyoto wil keizer Akihito graag verwelkomen na zijn aftreden. Een petitie om de afgetreden keizer onderdak te bieden in de vroegere keizerlijke hoofdstad van Japan heeft in een paar dagen tijd al ruim tienduizend handtekeningen opgeleverd.


  “We hopen dat Kyoto wordt meegenomen als mogelijke woonplaats voor na de abdicatie”, zei Shoei Murayama, wethouder en voorzitter van de Kyoto Party, tegen Japan Times. De duizenden handtekeningen zijn onlangs overhandigd aan de Japanse regering, die zich de komende tijd buigt over de maatregelen die moeten worden genomen rond het aftreden van Akihito.

  Eén van de nog onbeantwoorde vragen is waar de 83-jarige keizer, die vorig jaar zomer aangaf dat zijn hoge leeftijd en broze gezondheid het hem moeilijk maken zijn plichten te blijven vervullen, gaat wonen. Ook is nog steeds niet duidelijk wanneer Akihito afstand van de troon kan doen, hoewel het Lagerhuis van het Japanse parlement begin deze maand instemde met een wetsvoorstel dat een abdicatie mogelijk maakt.

  Kyoto probeert al een aantal jaren leden van de keizerlijke familie binnen de stadsgrenzen te krijgen. De stad, waar de Japanse keizers tot 1869 woonde, hoopt sinds 2013 samen met Tokio benoemd te worden tot de twee culturele hoofdsteden van Japan. Hoe Akihito zelf over een eventuele verhuizing naar het zuiden denkt, is niet bekend.

  19 juni 2017 - 13:38