×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Akihito kan eind 2018 aftreden’

  Akihito kan eind 2018 aftreden’

  De Japanse regering werkt aan een regeling waardoor keizer Akihito eind 2018 vervroegd kan aftreden. De abdicatie zou op 31 december plaats moeten hebben, waarna op 1 januari 2019 kroonprins Naruhito het over kan nemen. Dat zeggen bronnen tegen de Japan Times.


  zijn hoge leeftijd, alle keizerlijke taken kan blijven uitvoeren. Volgens de bestaande Japanse wet kan een keizer echter niet aftreden en moet hij dienen tot zijn dood. Sindsdien probeert de Japanse regering een formule te vinden waarbij toch een uitzondering kan worden gemaakt.

  Het jaar 2018 wordt al langer genoemd als mogelijk laatste jaar voor Akihito. Naar verwachting wordt niet eerder dan in mei een besluit genomen.

  11 januari 2017 - 11:49