×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Abdullah van Jordanië ontmoet prins Charles

  Koning heeft druk programma op NAVO-top

  Abdullah van Jordanië ontmoet prins Charles

  Op de NAVO-top in Newport in Wales heeft de Jordaanse koning Abdullah II onder anderen prins Charles ontmoet. Ook had de Jordaanse vorst een ontmoeting met secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van het Atlantisch bondgenootschap en de Britse premier David Cameron.


  Wereldleiders uit ongeveer 60 landen zijn bijeen op de tweedaagse bijeenkomst. Jordanië is geen lid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, maar er zijn genoeg agendapunten bij de conferentie waarbij de inbreng van Abdullah nuttig kan zijn. Daarnaast heeft de vorst de mogelijkheid om in de wandelgangen te praten met onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama. Ook sprak hij met minister-president Mark Rutte en de Belgische premier Elio Di Rupo, waar hij foto's van toont op de sociale media.

  De Britse prins Charles poseerde op de eerste dag van de topconferentie uitgebreid voor de camera's met Obama, maar ook met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De prins van Wales ontving de hoge gasten donderdagavond voor een receptie, waar specialiteiten uit een deel van Groot-Brittannië werden geserveerd.

  Donderdag op de eerste dag spraken de bondgenoten voornamelijk over de situatie in Oekraïne en Afghanistan. Vrijdag op de slotdag van de top staat de NAVO zelf centraal.

  5 september 2014 - 10:57