×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aanslag op Japanse erfprins (12) voorkomen?

  Man gearresteerd na vondst messen

  Aanslag op Japanse erfprins (12) voorkomen?

  Een 56-jarige man die heeft toegegeven dat hij de school van Japanse erfprins Hisahito in Tokio is binnengedrongen wordt óók verdacht van het afsnijden van het bewakingscamerasysteem. Enkele snoeischaren werden ontdekt op het terrein van de Ochanomizu Universiteit. Eerder waren er al twee messen aangetroffen op het bureau van de 12-jarige neef van de nieuwe Japanse keizer Naruhito.

  De ontdekking van de messen vond plaats vóór de troonsafstand van de 85-jarige keizer Akihito en de troonsbestijging van kroonprins Naruhito op 1 mei. Door de troonswisseling schuift Hisahito een plaatsje op in de lijn van opvolging. Zijn vader, prins Akishino, is nu de kroonprins, aangezien de nieuwe keizer geen mannelijke nakomelingen heeft. In Japan kunnen vooralsnog alleen mannelijke nakomelingen op de troon komen. Die waren er niet totdat prins en prinses Akishino op 6 september 2006 een zoon krijgen. Hun derde kind was een nakomertje, zijn twee oudere zusters Kako en Mako zijn inmiddels 27 en 25 jaar. En velen denken dat prinses Kiko alleen tot haar derde zwangerschap is gekomen omdat die bij haar schoonzus Masako, de nieuwe keizerin, uitbleven.

  Velen denken dat met de vondst van de messen op vrijdag en de arrestatie van Kaoru Hasegawa een aanslag op Hisahito en daarmee de toekomst van de Japanse monarchie is voorkomen.

  1 mei 2019 - 01:43