Aanslag op Japanse erfprins (12) voorkomen?

Een 56-jarige man die heeft toegegeven dat hij de school van Japanse erfprins Hisahito in Tokio is binnengedrongen wordt óók verdacht van het afsnijden van het bewakingscamerasysteem. Enkele snoeischaren werden ontdekt op het terrein van de Ochanomizu Universiteit. Eerder waren er al twee messen aangetroffen op het bureau van de 12-jarige neef van de nieuwe Japanse keizer Naruhito.

De ontdekking van de messen vond plaats vóór de troonsafstand van de 85-jarige keizer Akihito en de troonsbestijging van kroonprins Naruhito op 1 mei. Door de troonswisseling schuift Hisahito een plaatsje op in de lijn van opvolging. Zijn vader, prins Akishino, is nu de kroonprins, aangezien de nieuwe keizer geen mannelijke nakomelingen heeft. In Japan kunnen vooralsnog alleen mannelijke nakomelingen op de troon komen. Die waren er niet totdat prins en prinses Akishino op 6 september 2006 een zoon krijgen. Hun derde kind was een nakomertje, zijn twee oudere zusters Kako en Mako zijn inmiddels 27 en 25 jaar. En velen denken dat prinses Kiko alleen tot haar derde zwangerschap is gekomen omdat die bij haar schoonzus Masako, de nieuwe keizerin, uitbleven.

Velen denken dat met de vondst van de messen op vrijdag en de arrestatie van Kaoru Hasegawa een aanslag op Hisahito en daarmee de toekomst van de Japanse monarchie is voorkomen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen