×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 10 koningen bij inhuldiging keizer Naruhito

  Ook Willem-Alexander en Máxima in Japan

  10 koningen bij inhuldiging keizer Naruhito

  Op de internationale luchthavens Narita en Haneda van Tokio was het maandag een drukte van belang met de aankomsten van de staatsgasten voor de inhuldiging van keizer Naruhito dinsdag.

  Japan heeft aan 194 landen plus de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Palestijnse gebieden een uitnodiging gestuurd om in het Koninklijk Paleis de zogenoemde ‘Sokuirei-Seiden-no-gi’-ceremonie bij te wonen. Volgens opgave van het paleis hebben 183 landen de invitatie aangenomen, waarvan 158 er speciaal iemand naar Tokio sturen.

  Het contingent vorsten is bijzonder groot, zo bleek uit de maandag vrijgegeven gastenlijst. Er zijn maar liefst tien koningen aanwezig, in de meeste gevallen met hun echtgenote: België, Bhutan, Cambodja, Eswatini, Lesotho, Maleisië, Nederland, Spanje, Tonga en Zweden.

  Gastenlijst

  Daarnaast zijn de sultan van Brunei, erfprins van Liechtenstein, groothertog van Luxemburg, vorst van Monaco, emir van Qatar, prins Charles en de kroonprinsen van Bahrein, Denemarken, Jordanië en Noorwegen, het staatshoofd van Samoa en prins Moulay Rachid van Marokko bij de ceremonie.

  Volgens de laatste opgave wonen ook 46 presidenten en een half dozijn gouverneurs-generaal, zoals die van Australië en Nieuw-Zeeland, de samenkomst in het Keizerlijk Paleis bij. Naruhito (59) maakt daar in een korte verklaring, voorgelezen vanaf de troon, bekend dat hij keizer is geworden.

  21 oktober 2019 - 15:37