×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zorreguieta ook in Argentinië ‘vader van’

  Veel aandacht in media voor ziekenhuisopname

  Zorreguieta ook in Argentinië ‘vader van’

  De gezondheid van Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, wordt ook in Argentinië scherp in de gaten gehouden. Zijn val in de badkamer op zijn vakantieadres en korte ziekenhuisopname in Bariloche leidden woensdag tot berichten in de Argentijnse media.


  De voormalige onderminister van landbouw onder de militaire junta is tegenwoordig ook in eigen land beter bekend als 'de vader van'. 'Internan en Bariloche al padre de la reina Máxima' kopte de regionale krant Rio Negro dan ook op de website: vader van koningin Máxima opgenomen in Bariloche.

  Jorge Zorreguieta, die deze maand 88 jaar wordt, was daar naar toe gebracht vanuit Villa La Angostura, een afstand van 82 kilometer langs het Nahuel Huapi meer. De Zorreguieta's brengen sinds jaar en dag de feestdagen door in dit natuurgebied aan de voet van de Andes, waar ook Martín Zorreguieta, de broer van Máxima, woont en werkzaam is.

  Beste kerstcadeau

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen om het jaar ook – ze waren er met hun dochters voor het laatst in 2014 en worden er dit jaar december weer verwacht. Het vorige bezoek was betekenisvol omdat vader Zorreguieta toen herstellende was leukemie, waarvoor hij in de Fundaleu kliniek in Buenos Aires werd behandeld.

  Dat haar vader toen bij de kerstviering met de familie kon zijn was, zo zei Máxima, het 'beste kerstcadeau'. Zorreguieta was vorig ook weer op bezoek in Nederland, waar hij onder meer werd gefotografeerd tijdens een vaartocht met zijn dochter en kleindochters door Hoorn.

  6 januari 2016 - 16:48