×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zorgen om prinses Beatrix (82)

  Voet al weken in het verband; RVD zwijgt

  Zorgen om prinses Beatrix (82)

  Prinses Beatrix loopt al weken met haar voet in het verband en de RVD wil niets zeggen over de oorzaak. En juist dat maakt het uitermate geheimzinnig.

  Navraag

  Prinses Beatrix heeft flinke verbanden om haar voet. En dat al wekenlang. Dat onthult weekblad Weekend deze week. Toch werd dat pas echt duidelijk toen de prinses de herdenkingsdienst bezocht van Pilar de Borbon, de zus van de voormalige Spaanse koning Juan Carlos. Op haar duim had ze een flinke pleister. Navraag bij de Rijksvoorlichtingsdienst leverde weinig op. De vraag over de verbonden voet werd afgedaan met de eenregelige mededeling: ‘Over kwesties die behoren tot het privédomein van leden van het Koninklijk Huis doen wij geen mededelingen.’

  LEES OOK:

  Opmerkelijk

  Een opmerkelijk antwoord omdat de dienst in de afgelopen jaren elke medische ingreep met oorzaak meldde. Zo meldde de dienst in 2013 nog dat Beatrix ‘in huiselijke kring’ een ‘onfortuinlijke’ val gehad, waarbij ze haar jukbeen had gebroken maar mocht de volgende ochtend naar huis. Ook de staaroperatie aan haar linkeroog in 2015, in een Londens ziekenhuis, werd gemeld door de RVD, evenals de poliklinische ingreep die ze in 2011 al aan haar rechteroog had ondergaan. In 2016 Prinses Beatrix onderging een knieoperatie. Ze kreeg toen een nieuwe rechterknie en ging thuis op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche revalideren. In 2005 had ze al een nieuwe linkerknie gekregen. Al deze gevallen werden door de RVD gemeld, maar wat er met haar voet aan de hand is, wordt niet verteld.

  Het verband aan de voet zit er al wekenlang. Op 22 januari, toen ze met schoondochter Laurentien het Holland Dance Festival, leek ze ook al een voet met verband te hebben.

   

  6 februari 2020 - 13:28