×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander wenst wereldleiders succes

  Koningspaar ontvangt deelnemers nucleaire top op Huis ten Bosch

  Willem-Alexander wenst wereldleiders succes

  Koning Willem-Alexander heeft de wereldleiders die bij hem op bezoek zijn veel succes gewenst met de tweedaagse nucleaire top. Dat deed de koning aan het einde van zijn toespraak voor aanvang van het diner op Paleis Huis ten Bosch.


  Willem-Alexander en Máxima verwelkomden de wereldleiders allemaal persoonlijk. De meeste gasten arriveerden tussen 19.00 en 20.00 uur op Paleis Huis ten Bosch. Maar het wachten was toen nog op de leiders van de G7-landen, onder wie de Amerikaanse president Barack Obama, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron. Die overlegden op dat moment nog in het Catshuis over de Oekraïne-crisis. Rond 20.35 uur was iedereen aangekomen bij het paleis.

  Voorafgaand aan het diner ging het koningspaar op de foto met alle wereldleiders.

  In zijn toespraak prees Willem-Alexander de wereldleiders voor hun aanwezigheid bij de top in Den Haag. "Door uw aller aanwezigheid hier en uw persoonlijke commitment geeft u de wereld een heldere boodschap. Een boodschap van samenwerking over grenzen heen. Een boodschap van hoop op een veiliger leven", aldus de koning.

  Willem-Alexander benadrukte dat het voor Nederland veel betekent om bij te kunnen en mogen dragen aan een 'veiliger wereldorde'. "Onze drijfveer is helder: gevaren die over grenzen heengaan, kun je alleen samen met anderen het hoofd bieden. Dat maakt internationale samenwerking tot een opdracht", zei de koning.

  Ook verwees hij in zijn toespraak meerdere keren naar de Nederlandse geschiedenis. "Aan het begin van de 16de eeuw schreef de bekende Nederlandse humanist Desiderius Erasmus al wat wij nu vanzelfsprekend vinden: 'Voorkomen is beter dan genezen'." Volgens de koning is het aan de deelnemers aan de Nuclear Security Summit 'om die wijze woorden in praktijk te brengen'.

  25 maart 2014 - 09:42