×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima moeten met paraplu naar Curaçao

  Willem-Alexander en Máxima moeten met paraplu naar Curaçao

  Regenkleding is niet het eerste waar bezoekers van het als zonnig geafficheerde Caribische eiland Curaçao aan zullen denken bij het inpakken van hun koffers. Het is voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima te hopen dat ze voor vertrek zondagmorgen uit Nederland nog even hebben gekeken naar de weersverwachting. Het regent behoorlijk op Curaçao en een deel van de viering van Dia di Bandera zou wel eens in het water kunnen vallen.


  De regen is overigens welkom op Curaçao, alleen niet bij vakantiegangers die sinds zaterdag aankijken tegen grijze luchten, afgewisseld met stortregens. Dat weerhield de eilandbewoners er niet van om zaterdag op het Brionplein in Willemstad hun danspassen te oefenen voor de festiviteiten maandag voor de Dag van de Vlag. Daar komt het koningspaar speciaal voor overvliegen, en maandagochtend is er een drie uur durend programma met het hijsen van de Curaçaose vlag, toespraken en vrolijke voorstellingen.

  Zondagmiddag (lokale tijd) is de sfeer iets meer ingetogen. Op 1 juli immers wordt ook op Curaçao stil gestaan bij de afschaffing van de slavernij, precies 155 jaar geleden. Aan de buitenmuur van Fort Amsterdam, waar koning en koningin meteen na aankomst op het eiland worden ontvangen door gouverneur Lucille George-Wout, is een gedenksteen waarop koning Willem III voor die daad in 1863 wordt geëerd en op het Brionplein is een korte plechtigheid. Het koningspaar heeft dat echter niet in het programma opgenomen.

  1 juli 2018 - 18:55