×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Waarom liet Willem-Alexander zijn stropdas doorknippen?

  "De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg"

  Waarom liet Willem-Alexander zijn stropdas doorknippen?

  Willem-Alexander is dinsdag onverwacht langsgegaan bij het Zelfregiecentrum in Weert.


  Het bezoek aan de dak- en thuislozenopvang en dagbesteding liep echter anders dan de koning had verwacht, want het heeft hem zijn stropdas gekost.

  Jozé Moonen knipte de das – met zijn voorzichtige toestemming – volgens de traditie af. Ze opende het centrum namelijk jaren geleden door een stropdas door te knippen en Jozé had dinsdag haar laatste werkdag. “De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg”, vertelde ze aan 1Limburg. “Ik heb hem wel een nieuwe stropdas gegeven natuurlijk.”

  Wethouder Paul Sterk vertelde dat Willem-Alexander wel even moest slikken. “We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een hele mooie design stropdas passend bij zijn kostuum”, vertelde Sterk na afloop. “De initiatiefneemster had wel vier verschillende stropdassen voor hem klaarliggen om te ruilen, maar dat paste allemaal net niet. Ik vroeg me af wat hij zou doen, maar toen zei hij ‘voor u doe ik dat’ en toen mocht ze knippen.”

  Opvang

  De koning bracht samen met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een onaangekondigd werkbezoek. Bij het centrum spraken ze met lokale betrokkenen over de vorm van opvang. Ook bezochten ze de loods van het centrum waarin onder meer een fietsenwerkplaats en kledingwinkel zijn gevestigd. Vervolgens bezochten Willem-Alexander en Blokhuis een van de opvanghuizen in de wijk, waar zij met de beheerder en (ex-)bewoners spraken over hoe dakloosheid kan ontstaan, wat nodig is om dak- en thuislozen goed te helpen en hoe zij deze nieuwe vorm van opvang in de praktijk ervaren.

  Het bezoek werd afgesloten in Theater de Huiskamer, voorheen de centrale opvang in Weert, waar ze spraken met onder meer een opvangorganisatie, een woningcorporatie, gemeentelijke vertegenwoordigers en een wetenschapper over de landelijke opgave die er ligt om het aantal dak- en thuislozen fors te verminderen. De krapte op de woningmarkt kwam hierbij ook aan bod.

  De koning heeft dinsdag ook een bezoek aan de gemeente Peel en Maas op zijn agenda staan. Daar gaat hij langs bij verschillende burgerinitiatieven.

  21 januari 2020 - 14:23