×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vliegen met de Koning

  Passagier aangenaam verrast door zijn piloot

  Vliegen met de Koning

  KLM-piloot Willem-Alexander van Oranje heeft deze week één passagier op de vlucht naar Parijs wel heel gelukkig gemaakt. Toen bij het instappen bleek dat er één stoel te weinig was voor het aantal passagiers dat was komen opdagen, besloot hij dat die degene die dreigde achter te blijven op Schiphol plaats kon nemen op de extra stoel in de cockpit.

  Wat het voor het KLM-grondpersoneel extra grappig maakte, was dat de passagier geen idee had dat de piloot naast zijn vliegactiviteiten ook koning der Nederlanden is. Dat komt, zo vertelde Willem-Alexander eens over zijn bijbaan bij de KLM, overigens wel vaker voor. In uniform valt hij op de luchthaven meestal niet op, en eenmaal in de cockpit zien de reizigers hem niet. Ook zijn stem wordt niet vaak herkend. “De meeste mensen luisteren toch niet”, weet de piloot uit ervaring.

  De koning is gemachtigd om voor KLM een Boeing 737 te vliegen. Dat doet hij minstens tweemaal per maand. Niet alleen om zijn vlieguren te maken en zijn brevet te behouden, maar ook om zijn hoofd leeg te maken. “Je hebt een vliegtuig, passagiers en een bemanning. Daar draag je verantwoordelijkheid voor. Je kan je problemen van de grond niet meenemen naar boven”, zei hij in een vraaggesprek met De Telegraaf.

  14 november 2019 - 12:21