×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander blijft gezond op loopband

  Drie tot vier keer per week'

  Video: Willem-Alexander blijft gezond op loopband

  Koning Willem-Alexander staat drie tot vier keer per week thuis op de hardloopband. Koningin Máxima rijdt af en toe paard en wandelt veel. Dit vertelden ze vrijdag in een interview aan het NOS Jeugdjournaal, kort nadat ze de Koningsspelen hadden geopend in Leiden.


  "Ik sta drie tot vier keer per week op de band om te hardlopen. Daarnaast doe ik oefeningen en in de vakanties vind ik het heerlijk op het water te sporten", antwoordde Willem-Alexander. Máxima vertelde 'heel veel' te wandelen en gaat af en toe paardrijden. "En als ik kan ga ik zwemmen of tennissen. Maar met name fiets ik in het weekend de hele tijd achter mijn dochters aan als ze in de buurt spelen", vervolgde Máxima.

  Willem-Alexander: "We sporten om gezondheid te blijven. Zeker als je een onregelmatig schema hebt, zoals wij, is het heel belangrijk om tussendoor tijd te maken om te sporten. Dat is het doel om gezond verder te kunnen leven." Willem-Alexander vertelde ook dat hij liever sportschoenen dan nette schoenen draagt. "Het eerste wat uitgaat bij mij thuis zijn de schoenen, nog eerder dan de das."

  Traditie

  Willem-Alexander noemde het prachtig te zien dat zoveel kinderen en scholen meedoen aan de Koningsspelen, wat inmiddels een traditie begint te worden. ''Het is belangrijk te bewegen. En als dat in een traditie past, ben ik daar groot voorstander van. Maar het belangrijkste is dat de deelnemende kinderen plezier hebben in het sporten. Ik kijk het meest uit naar de glimlach op de gezichten van de kinderen die het belangrijker vinden deel te nemen dan te winnen."

  Het koningspaar nam vrijdagochtend met Leidse kinderen deel aan het koningsontbijt. Normaal ontbijten ze thuis met yoghurt, een kopje koffie en vruchten. "Want vitamientjes moeten er wel in'', zei Máxima. Willem-Alexander zei 'als echte Nederlander' daarbij ook melk te drinken. Máxima kiest voor een glas jus d'orange. Máxima hamert op het belang van vitamines. ''We hadden het er net met de kinderen over dat ze minstens een appel of drie tomaatjes moesten nemen. Dat hebben ze allemaal gedaan, aan elke tafel, dus ik was heel trots op ze."

  24 april 2015 - 11:42