×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Koningin Máxima viert feest in Veghel

  100 jaar CHV Noordkade en opening theater De Blauwe Kei

  Video: Koningin Máxima viert feest in Veghel

  Koningin Máxima heeft maandag in Veghel theater De Blauwe Kei geopend. Het theater is verhuisd naar De Cultuurfabriek op het industrieel erfgoedcomplex CHV Noordkade.


  De koningin werd ontvangen door traditionele vendelzwaaiers. In De Cultuurfabriek kreeg ze diverse culturele uitingen voorgeschoteld. Zo nam ze een kijkje in een smederij, werd er voor haar gedanst door deelnemers aan een dansworkshop en lieten kinderen hun jongleerkunsten zien. Aansluitend verrichtte Máxima de officiële opening van het nieuwe theater De Blauwe Kei.

  CHV Noordkade is gevestigd in een aantal historische industriepanden uit het begin van de 20e eeuw. De fabrieken werden gebouwd door de Coöperatieve Handelsvereniging (CHV), een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen. De CHV (Cehave) was tientallen jaren een belangrijke werkgever in de regio. Nu is er onder meer een mega-supermarkt, servicebioscoop, restaurants en meer gevestigd, alles in een 'urban' jasje.

  10 september 2018 - 19:08