×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • [VIDEO] Kijkers over de hoed van koningin Máxima: windscherm of schotel voor extra zenders?

  [VIDEO] Kijkers over de hoed van koningin Máxima: windscherm of schotel voor extra zenders?

  Sociale media hebben dinsdag veel plezier beleefd aan het hoofddeksel van koningin Máxima. De grote schotel die de koningin op Prinsjesdag schuin op haar hoofd droeg, leidde onder meer tot bezorgdheid over de staat van het koninklijk huwelijk. ''Handig zo’n hoed, óf je ziet het publiek niet, óf je negeert je man compleet'', was één van de vele reacties. ''Kan koningin Máxima met die hoed op koning Willem-Alexander überhaupt wel zien?'', was een andere.


  ,,Máxima negeerde de hand die Willem-Alexander uitstak om haar te helpen uitstappen. En die hoed die haar afschermde – wel mooi beeldhouwwerk met dat haar en bloemen – maar geen blik naar WA. O jee!'', luidde een bezorgde tweet van Sandra Honing. ,,Máxima draagt een hoed om zo Alexander niet te zien'', merkte Barry Purimahuwa op. ,,Hoed van Máxima: ik hoef je effe niet te zien Alex… the UFO had landed'', noteerde iemand.

  ,,Het leek wel of ze ruzie had met Alexander. Zo van die wil ik vandaag niet zien!'', luidde een andere observatie. ''Oei die hoed van Máxima. Ruzie met Alex? Zo ziet ze hem de hele dag niet.'' Ook het weer zou aanleiding geweest kunnen zijn voor de opmerkelijke keuze: ''Máxima draagt een windscherm als hoed in verband met harde wind'', was een reactie. ''Denk dat hoed Máxima eerder dient als zonnescherm'', was het tegengeluid.

  Grammofoonplaat

  ,,Grammofoonplaten zijn weer helemaal in!'', aldus Jennifer Hensen die de vorm van het hoofddeksel op de hak nam. ''Het lijkt wel een UFO'', meenden meerdere mensen. Maar er werden ook andere suggesties gedaan. ''Mijn eerste indruk was dat de hoed van Máxima bedoeld was als schild tegen rondvliegende waxinelichtjes.'' ''Handig die hoed van Máxima. Is gelijk een satellietontvanger.'' Volgens Victor Hopman ''ontvangt Máxima drie extra zenderpakketten met die hoed''. Dick Klein Oonk zag er een politiek statement in. ''Ze wil de leugens die haar man moet voorlezen, niet horen.''

  ''Is er iemand die de hoed van Máxima goed vindt?'', vroeg een vertwijfelde Peter Snijders. Dat waren er maar weinig.

   

  19 september 2018 - 10:11