×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verdrietig: tante van prinses Margarita aan Corona overleden

  Maria Teresa van Bourbon-Parma overleed gisteren

  Verdrietig: tante van prinses Margarita aan Corona overleden

  Verdriet in huize Bourbon-Parma. Na een kort ziekbed is prinses Maria Teresa aan de gevolgen van Corona overleden.


  De 86-jarige was de tante van Carlos, Jaime, Margarita en Carolina. Ze werd geboren in 1933, als de op-één-na oudste zus van Carlos Hugo. Carlos Hugo was getrouwd met prinses Irene. Hij overleed in 2010.

  Maria Teresa had een voorname rol in het strijden voor een rechtvaardiger Spanje. Ze werd voor haar acties bedankt door veel Spanjaarden. En is nog vaak gevraagd om als gastspreker op te komen treden. Prins Carlos (50) heeft een eerbetoon gebracht aan zijn tante. Een stukje uit de tekst die hij deelt, luidt: “Haar overlijden is een groot verlies en doet ons intens verdriet. Maria Teresa was lange tijd nauw betrokken bij de strijd voor democratisering, sociale rechtvaardigheid en vrijheid in Spanje. In die levensmissie ondersteunde ze zowel haar eigen vader als haar broer en onze vader prins Carlos Hugo”. Door Spaanse media wordt Maria Teresa ‘de rode prinses’ genoemd, vanwege haar strijdbaarheid en werk voor het land.

  De prinses overleed in Parijs. Haar uitvaart vindt op een later moment plaats in Madrid.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  27 maart 2020 - 09:42